Er du ingeniør eller studerende?

Vil du fortælle unge, hvem ingeniører er? Så bliv en af vores profiler.

Læs mere

Daniel Leere

Tilbage til søgesiden

Daniel Leere - 22 år - Aalborg Universitet

Det vil jeg forandre

Verden og videnskaben ændrer sig konstant, så det kan være svært at se, hvor ens plads er. At være en del af de ældre fag er fedt, men hvorfor ikke tage det nye skud på stammen og være med til at redefinere, hvordan verden forstås? Det vil jeg sige, er nanoteknologiens mest ærværdige job.

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse 

Hvad vil du være, når du bliver stor? Det er vel et spørgsmål, som alle, på et eller andet tidspunkt, er blevet stillet, og det er ikke altid, at det bliver nemmere at svare på jo ældre man er. Tværtimod. I øjeblikket, så ved jeg dog, at det for mig handler om at være med til at skabe fremtiden. Jeg vil være med på forreste række og gerne, om muligt, have foden et skridt foran. Derfor var ingeniør det oplagte valg.

Det bedste ved min uddannelse

En ingeniør kan se på en situation og være i stand til at forudsige, hvordan tingene vil udvikle sig derfra. Er det bare fedt, eller er det bare fedt? Vi lærer om systemer, og vi lærer om de små ting, der får de store ting til at køre rundt.

Fremtidsmulighederne med min uddannelse

Alle ved, hvad ved en millimeter er. Selv hvis du holder tommelfingeren og pegefingeren op foran øjnene og prøver at efterlade så lille et mellemrum mellem fingerspidserne som muligt, så er det næsten umuligt at vise, hvor lille en millimeter er kun med dine hænder. Og forestil dig nu, at du tager den ene millimeter og deler den i en million dele. Det er skalaen, man arbejder på i nanoteknologi. Verden opfører sig noget anderledes, når tingene er så små, og ved at ændre på dem, kan man få fantastiske ting til at ske, som kun findes i det her fag og den her uddannelse. Så hvilke karriereveje kan man skabe? Kun fantasien sætter grænserne.

SE FILM MED INGENIØRER:

Her kan du læse til ingeniør

Esbjerg
AAU Esbjerg
Herning
VIA University College
AU Herning
Horsens
VIA University College
Kalundborg
University College Sjælland
København
AAU København
DTU i Lyngby og Ballerup
Odense
Syddansk Universitet
Sønderborg
SDU Sønderborg
Aalborg
Aalborg Universitet
Aarhus
VIA University College
Aarhus Universitet

Se hvor Daniel kan arbejde

HOFOR
Microsoft
Gomspace
NNIT
Plastindustrien
DONG Energy
AAU
AU
NNE
Universal Robots
Steinwurf
Energinet.dk
FMC
Coloplast
Relibond
Insero
PJD
R&D
Chocolate Cloud
MOE
Geo
Orbicon
Novo Nordisk
Kirkholm
Vestas
COWI
Haldor Topsoe
Scandinavian Micro Biodevices
Alectia
Huawei

Bliv klogere på Ingeniøruddannelserne

  • Du kan vælge at læse til enten diplomingeniør eller civilingeniør.
  • Diplomingeniøruddannelsen varer 3½ år og inkluderer et halvt års praktik. Herefter kan du gå direkte ud i job eller tage en overbygning til civilingeniør.
  • Du kan også vælge at starte på en femårig civilingeniøruddannelse, som består af en bacheloruddannelse (3 år) efterfulgt af en kandidatuddannelse (2 år).
  • Her kan du læse mere om ingeniøruddannelser i Danmark. 
Læs mere

Instagram

@instaingenior