Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.

Amalie Rasmussen

Tilbage til søgesiden

Amalie Rasmussen - 27 år - Anvendt kemi

Det vil jeg forandre

Jeg tror alle ingeniører gerne vil forandre en lille del af verden inden for deres felt; især inden for mit område (kemi), forskes der heftigt efter kure til cancer, neurologiske sygdomme og andre "world peace"-agtige ønsker for fremtiden. Hvis jeg kun skulle udrette én ting i mit liv som kemiingeniør, skulle det være at gøre rensning af vand nemmere i udsatte områder, hvor rent drikkevand er en mangelvare. Sådan noget kan slå folks øjne op for, hvor vigtig kemi er for vores verden og for vores    overlevelse. Vi mangler også stadig at helbrede forfærdelige dødelige sygdomme og gøre en ende på hungersnød og andre katastrofer, så der er nok at tage fat på. Kemi bliver mere og mere udråbt til noget skrækkeligt i medierne—og det kunne ikke   være mere forkert. Kemiingeniører gennem tiden har udrettet så meget, og det er jeg stolt af at være en lille del af.

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse

Ingeniøruddannelsen er generelt rettet rigtig meget imod arbejdsmarkedet og "det virkelige liv" med virkelige problemer og, især, virkelige løsninger. Den tanke kan jeg rigtig godt lide. Tanken om, at vi er ekstremt problemløsningsorienterede, når vi er færdiguddannede. Det vil sige, når vi sidder til en forelæsning, føler jeg rent faktisk, at jeg kan få brug for den viden senere i livet. Fremfor at have tanken "hvad skal jeg bruge det her til?", tænker jeg allerede "det her kan løse reelle problemer."

Det bedste ved min uddannelse

Dagligt at blive bekræftet i, det man laver, er vigtigt for andre end kun en selv. Dvs., de virkelige problemer i undervisningen, som er direkte relateret til, hvad vi skal kunne bidrage med til samfundet. Blandt andet regner vi på, hvordan man går fra de små forsøg i laboratoriet til forsøg og endda produktion af fx medicin på større skala. Eller også forsøger vi at nde og optimere på proteiner, så de kan rense beskidt vand—se, det er noget, der kan bidrage direkte til at gøre verden et dejligere sted.

Fremtidsmulighederne med min uddannelse

Kemiingeniører ndes alle steder! Lige fra en masse forskellige stillinger involveret i udvikling og produktion af medicin, vaskepulver eller kosmetik til projektledere, direktører og sågar astronauter! Jeg k engang at vide af en ingeniørvirksomhed, at det vigtigste vi lærer på ingeniørstudiet, er netop det—"at lære". Det synes jeg er en n tanke, og det vidner yderligere om, at alle døre virkelig står åbne for én, når man er færdiguddannet ingeniør, hvad enten man vil kurere sygdomme, undersøge kemi på  Mars, sikre fødevarekvalitet eller noget helt fjerde.

 

Se film med ingeniører:

Her kan du læse til ingeniør

Esbjerg
AAU Esbjerg
Herning
VIA University College
AU Herning
Horsens
VIA University College
Kalundborg
Professionshøjskolen Absalon
København
AAU København
DTU i Lyngby og Ballerup
Odense
Syddansk Universitet
Sønderborg
SDU Sønderborg
Aalborg
Aalborg Universitet
Aarhus
VIA University College
Aarhus Universitet

Se hvor Amalie kan arbejde

String "1484" is not a valid udi.

Social feed