Anders Normann Madsen

Tilbage til søgesiden

Anders Normann Madsen - 28 år - Lyd og akustisk teknologi

Det vil jeg forandre

Jeg vil gerne forandre den måde, vi lytter til musik på. Mange tænker, at de hovedtelefoner der følger med deres mobil, er det bedste der findes, eller, at deres computerhøjtalere er lige så gode som dem fra Hi-Fi Klubben. Jeg tror, mange aldrig har lyttet til et ordentlig lydsystem og derfor slet ikke ved, hvor godt det kan være. Så kampen for den gode lyd, der samtidig er transportabel og nem at bruge, må være mit ultimative mål.

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse

Jeg valgte uddannelsen Lyd og akustisk teknologi fordi da jeg gik i folkeskolen troede jeg egentlig, at jeg skulle på Musikkonservatoriet og leve af at være musiker. Så derfor startede jeg i gymnasiet på Musik - Matematik linjen, måske mest fordi jeg ikke var så god til engelsk. Det viste sig så, at jeg var rimelig god til matematik, og efter gymnasiet gik det op for mig, at livet som musiker nok ikke var det, jeg i virkeligheden ville. Men interessen for lyd og musik forsvandt ikke, og da jeg faldt over akustiklinjen, var jeg solgt. Jeg fandt ud af, at man skulle have Elektroteknologi som bachelor, så med min interesse for elektronik var det jo perfekt!

Det bedste ved min uddannelse 

Det bedste har været, at uddannelsen er så bred, at jeg har fået indsigt i mange forskellige grene af elektronik, så jeg netop ikke bliver specialist inden for et meget snævert område, men at jeg har mulighed for at lave mange forskellige ting. Måske også lave et helt system på egen hånd. Med så bred en vifte har jeg også mulighed for at gå i andre retninger i løbet af uddannelsen, hvis jeg finder ud af, at det jeg kom for, ikke er det, jeg i virkeligheden gerne vil.

Fremtidsmulighederne med min uddannelse 

Som færdig elektroakustikingeniør er der mulighed for at arbejde i de mange højtalervirksomheder, der ligger i Danmark og i udlandet. Derudover er der de store danske høreapparatsvirksomheder, der også er nogle af de førende i verden. Med viden om de mange forskellige komponenter i et lydsystem, så har man selvfølgelig også mulighed for at blive selvstændig og udvikle sine egne komplette lydsystemer. Den største fordel er nok, at man lærer at lave det bedste Roskildeanlæg.

Se film med ingeniører:

Social feed