Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.

Anders Rasmussen

Tilbage til søgesiden

Anders Rasmussen - 31 år - Byggeteknologi

Det vil jeg forandre

Da jeg startede på studiet, havde jeg et ønske om at være med til at designe og bygge nogle af verdens største broer. Men jeg fik senere smag for det vedligeholdelsesmæssige aspekt af bygningsværker (broer, tunneller, havne etc.).

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse 

Jeg valgte uddannelsen Bygningsingeniør, fordi jeg var og stadig er meget fascineret af, hvad vi mennesker er i stand til at bygge. Samtidig fik jeg ved netop den her uddannelse brug for to af mine yndlingsfag—matematik og fysik. Det tiltalte mig virkelig meget at få lov at anvende mine færdigheder på noget, som i sidste ende kan føre til et fysisk projekt i virkeligheden.

Det bedste ved min uddannelse 

Det bedste ved uddannelsen er den faglige værktøjskasse, jeg har fået med mig. I mit daglige arbejde benytter jeg mig af mange af de grundlæggende redskaber, jeg tilegnede mig i løbet af mit studie.

Fremtidsmulighederne med min uddannelse 

Karrieremulighederne som bygningsingeniør er enorme, og du kan arbejde med blandt andet højhuse eller med indeklima eller VVS-installationer. Du kan arbejde med veje, havne, olie og gas, vindmøller, broer, tunneller, metroer, baner, geologi, bygningsmaterialer osv. Der er masser af jobs både i det private (entreprenører, rådgivende ingeniørvirksomheder, bygherrer) og i det offentlige (Vejdirektoratet, Banedanmark, kommuner), og der er desuden rig mulighed for arbejde i udlandet.

Se film med ingeniører:

Her kan du læse til ingeniør

Esbjerg
AAU Esbjerg
Herning
VIA University College
AU Herning
Horsens
VIA University College
Kalundborg
Professionshøjskolen Absalon
København
AAU København
DTU i Lyngby og Ballerup
Odense
Syddansk Universitet
Sønderborg
SDU Sønderborg
Aalborg
Aalborg Universitet
Aarhus
VIA University College
Aarhus Universitet

Se hvor Anders kan arbejde

String "1484" is not a valid udi.

Social feed