Andreas Friis

Tilbage til søgesiden

Andreas Friis - 31 år - Elektrisk energiteknologi

Det vil jeg forandre 

Mit arbejde skal definere mig. Jeg vil gerne kunne fortælle med stolthed om, hvad jeg har været med til og hvad jeg laver. Jeg bidrager til den grønne omstilling i den danske energisektor. Det er det, jeg gør. Og det er bare så utroligt fedt at få lov til, fordi samtidig med, at du har al den her nye teknologi at lege med, så bidrager du til, at jorden kan forblive vores hjem.

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse 

Jeg har altid været lidt af en nørd, og jeg brænder for teknologi og it. Derfor var det nærtliggende at vælge en uddannelse af teknisk karakter. Jeg drog derfor mod ingeniørverdenen, fordi jeg gerne vil være med til at udvikle og arbejde på nye, spændende tekniske projekter. Det startede dog med en håndværkeruddannelse som elektriker, hvilket har gavnet mig utrolig meget i mit videre uddannelsesforløb. Det har især været med til at modne mig.

Det bedste ved min uddannelse 

Uddannelsen i elektrisk energiteknologi har givet mit et stærkt teoretisk grundlag. Når det blev lidt for kedeligt at sidde på skolebænken, så kom vi ud i virkeligheden og k en smagsprøve på, hvad al teorien kunne bruges til. Det gør virkelig en enorm forskel at få det hele gjort lidt mere konkret.

Fremtidsmulighederne med min uddannelse 

Elektrisk energiteknologi giver en mulighed for at arbejde med ting, vi er gode til i Danmark, og som hele verden efterspørger. Jeg synes især, at store tekniske projekter er spændende, og på sigt vil jeg gerne planlægge og lede dem.

Se film med ingeniører:

Her kan du læse til ingeniør

Esbjerg
AAU Esbjerg
Herning
VIA University College
AU Herning
Horsens
VIA University College
Kalundborg
Professionshøjskolen Absalon
København
AAU København
DTU i Lyngby og Ballerup
Odense
Syddansk Universitet
Sønderborg
SDU Sønderborg
Aalborg
Aalborg Universitet
Aarhus
VIA University College
Aarhus Universitet

Se hvor Andreas kan arbejde

String "1484" is not a valid udi.

Social feed