Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.

Andreas Thingvad

Tilbage til søgesiden

Andreas Thingvad - 27 år - Elektroteknologi

Det vil jeg forandre

Jeg har arbejdet meget sammen med en forskningsgruppe på DTU, der arbejder med elbiler og optimering af opladning – forskningsgruppen hedder Nikola. For eksempel har jeg dokumenteret hvor meget energi, der går tabt i opladeren, når man lader sin elbil op. Det er skrevet som et paper, der udkom på verdens største elbils-konference i Montreal i Canada i juni 2016. Og i øjeblikket er jeg ved at skrive et andet paper, der dokumenterer, hvor meget man kan tjene på at balancere el-nettet på samme vilkår som kraftværkerne gør i dag. Jeg sammenligner også to forskellige metoder, elbiler kan benytte til det. Min pointe er, at den forskning, jeg laver nu, er noget af det mest spændende, jeg har været involveret i. Og uden min uddannelse var det aldrig sket. Ved at lave sådanne services for el-nettet, hvor elbils-ejerne kan få dækket en del af deres strømforbrug, håber jeg at kunne bidrage til udbredelsen af elbiler.

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse

Jeg valgte elektroteknologi, fordi jeg i 9. klasse var i praktik i en virksomhed ved navn Alsmatik, hvor min onkel arbejdede. Der lavede han industrimaskiner til Danfoss, som de brugte i deres produktion. Jeg syntes, at det var fantastisk at se, hvordan de havde automatiseret hele produktionslinjen, så de ansatte slap for at lave nedslidende og gentagende arbejde. De brugte så i stedet kræfterne på at vedligeholde og optimere maskinerne. Jeg har altid elsket at bygge ting og lege med LEGO, så det er opfyldelsen af en drengedrøm at kunne bygge maskiner.

Det bedste ved min uddannelse

Det bedste ved elektroteknologi-uddannelsen har været at gå fra at tro, at elektronik er noget meget indviklet, man ikke kan forstå - til at synes, at jeg forstår grundprincipperne. Og hvis jeg tager det fra en ende af, så kan jeg sætte mig ind i og arbejde med det meste. Før jeg tog kandidaten læste jeg diplom elektro, og der var jeg i et halvt års ingeniørpraktik som forskningsassistent hos CEE på Risø campus, hvor jeg arbejdede en del med elbiler. Det var rigtig fedt at komme væk fra bøgerne og lektierne i noget tid og prøve mine færdigheder af i en arbejdssituation. Jeg har været rigtig glad for at starte med en diplomingeniør, og jeg føler, at min praktik har styrket mig, nu hvor jeg læser kandidat.

Fremtidsmulighederne med min uddannelse

Jeg kunne godt tænke mig at være med til at udvikle avancerede automatiserede fabrikker. Det kunne være fedt at arbejde for Tesla og være med til at udbygge deres kæmpe bilfabrik, så de kan komme op i den enorme produktion, de behøver. Ellers kunne det være spændende at være med til at lave medicinfabrikker for Novo Nordisk. Fordi der er mange spændende udfordringer i, at alt skal være sterilt og produktionen skal være 100 % kontrolleret, så man kan garantere, at indholdet i medicinen er, som det skal være. Jeg overvejer også, om jeg skal gå forskningsvejen og søge om en ph.d.

Se film med ingeniører:

Her kan du læse til ingeniør

Esbjerg
AAU Esbjerg
Herning
VIA University College
AU Herning
Horsens
VIA University College
Kalundborg
Professionshøjskolen Absalon
København
AAU København
DTU i Lyngby og Ballerup
Odense
Syddansk Universitet
Sønderborg
SDU Sønderborg
Aalborg
Aalborg Universitet
Aarhus
VIA University College
Aarhus Universitet

Se hvor Andreas kan arbejde

String "1484" is not a valid udi.

Social feed