Er du ingeniør eller studerende?

Vil du fortælle unge, hvem ingeniører er? Så bliv en af vores profiler.

Læs mere

Anette Brorsen

Tilbage til søgesiden

Anette Brorsen - 28 år - Mekatronik

Det vil jeg forandre

Jeg vil udnytte alle de nye teknologiske muligheder til at forbedre en af de største og ældste industrier. Jeg arbejder på at gøre livet nemmere for andre ved at benytte modeller og teknik til at forudsige, hvornår udstyr går i stykker før det sker i virkeligheden, så verden bliver et mere sikkert sted at arbejde, og leve, i.

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse 
Der er noget helt fantastisk ved at skabe og forbedre produkter og maskiner - du er med til at optimere, hvordan verdenen omkring dig fungerer, og samtidig finder du også ud af, hvordan du selv fungerer. Derudover giver mekatronik-uddannelsens blanding af software og mekanik dig muligheder for at lege og innovere—fra at designe små radiatorventiler til at styre kæmpe robotarme.

Det bedste ved min uddannelse

Det bedste har været at arbejde sammen med andre om at løse tekniske problemer - at du tager det, du læser og derefter får mulighed for at prøve det af i laboratoriet. Der er ingen bedre følelse, end når man i flere uger har kæmpet for at få noget til at virke og det så til sidst bare spiller. Så ja, noget af det bedste er sammenholdet og blandingen af teori og praksis - at alle løsninger ikke kan findes bagerst i bogen, men at man selv skal tænke og teste sine idéer af. Du skal aktivt tænke selv og i samarbejde med andre.

Fremtidsmulighederne med min uddannelse

Mekatronik er sammensat af "meka-", det mekaniske, og "-tronik", det elektroniske. Så det er en uddannelse, der kombinerer det bedste fra to verdener. Du får lov til at bygge ting, skrive computerprogrammet til at få det til at virke og derefter teste det. Blandingen af de to sider gør, at du kan ende mange steder. Jeg arbejder p.t. med kontrolsystemer i olieindustrien, men mine tidligere medstuderende laver i dag alt fra vindmøller til robotter til fjernvarme og energiforsyning. En af vores undervisere sagde engang, at uddannelsen er stammen af træet, hvor de forskellige grene så er de veje, vi kan vælge at gå, og jeg synes, det symboliserer det meget godt.

SE FILM MED INGENIØRER:

Her kan du læse til ingeniør

Esbjerg
AAU Esbjerg
Herning
VIA University College
AU Herning
Horsens
VIA University College
Kalundborg
University College Sjælland
København
AAU København
DTU i Lyngby og Ballerup
Odense
Syddansk Universitet
Sønderborg
SDU Sønderborg
Aalborg
Aalborg Universitet
Aarhus
VIA University College
Aarhus Universitet

Se hvor Anette kan arbejde

Relibond
Energinet.dk
Microsoft
Haldor Topsoe
NNE
Vestas
Chocolate Cloud
MOE
HOFOR
Universal Robots
DONG Energy
Gomspace
Novo Nordisk
NNIT
FMC
Plastindustrien
Steinwurf
COWI
Coloplast
Scandinavian Micro Biodevices
Orbicon
Huawei
AU
Alectia
AAU
Siemens Gamesa
Kirkholm
PJD
Geo
R&D
Insero

Bliv klogere på Ingeniøruddannelserne

  • Du kan vælge at læse til enten diplomingeniør eller civilingeniør.
  • Diplomingeniøruddannelsen varer 3½ år og inkluderer et halvt års praktik. Herefter kan du gå direkte ud i job eller tage en overbygning til civilingeniør.
  • Du kan også vælge at starte på en femårig civilingeniøruddannelse, som består af en bacheloruddannelse (3 år) efterfulgt af en kandidatuddannelse (2 år).
  • Her kan du læse mere om ingeniøruddannelser i Danmark. 
Læs mere

Instagram

@instaingenior