Christoffer Allsø

Tilbage til søgesiden

Christoffer Allsø - 25 år - Bioteknologi

Det vil jeg forandre

Jeg vil gerne være med til at formulere og optimere nye produktionsveje igennem forskellige mikroorganismer (gær, skimmelsvampe m.m.). Med henblik på at producere billigere og bedre produkter, såsom medicin, enzymer og elementer til fødevarer. Her kunne det for eksempel være de enzymer, som anvendes i vaskepulver til at fjerne fedtpletter.

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse 

Jeg valgte Bioteknologi, da Danmark nærmest er et "bioteknologi-land". Først og fremmest var det dog min egen interesse inden for netop det her felt, der tiltrak mig. Bioteknologi er under konstant udvikling, og det er en af de yngre ingeniørgenrer. Hvor bygnings- og maskiningeniørfeltet har været kendt meget længe og har haft lang tid til at udvikle sig i, så er Bioteknologi en genre, hvor kvantespringene bliver taget lige nu! Mulighederne efter studiet er ret ideelle, da selsskaber som Novo Nordisk og Novozymes er etableret netop her og skal bruge ingeniører i jagten på nye og bedre produkter. Samtidig med at de også forsøger at optimere den allerede etablerede produktion.

Det bedste ved min uddannelse

Det bedste har klart været at få lov til at læse sammen med nogle af Danmarks allermest kompente unge mennesker. Ingeniørstuderende er cremen af den danske ungdom, og det er en fryd at studere sammen med andre ildsjæle. Sparringen, der finder sted, er fuldstændig unik netop på ingeniørstudierne.

Fremtidsmulighederne med min uddannelse 

Jeg valgte uddannelsen Bioteknologi fordi man kan blive ph.d.-studerende med retning mod forskning hvis man har lyst. Så vil du være med til at opdage og skabe de nye kvantespring. Andre muligheder er at være med til at etablere nye elementer inden for produktion af for eksempel medicin. Her kommer Novo Nordisk ind i billedet igen, fordi de ville være interesserede i at ansætte ingeniører, der har nøjagtig den baggrundsviden, der skal til for at optimere insulinproduktion i gær. Altså det vil sige, gøre den hurtigere, bedre og billigere.

Se film med ingeniører:

Social feed