Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.

Daniel Stidsen

Tilbage til søgesiden

Daniel Stidsen - 29 år - Byggeri og Anlæg

Det vil jeg forandre

Vi vil alle gerne, at verden bliver et bedre sted for os alle sammen. Det betyder, at du skal være i stand til at tænke langsigtet og i nye baner. Man skal ikke altid tage det for givet, at den måde vi gør tingene på i dag, ikke kan gøres bedre.

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse 

Jeg valgte uddannelsen Byggeri og Anlæg, fordi jeg syntes, at det var den retning, der skete mest nyt indenfor. Det er en retning, hvor man hele tiden skal  udvikle sig, for ellers kommer man bagud i forhold til de andre. Og så er det også en retning med mange forskellige muligheder. Der er både mulighed for kun at tænke de store tanker og at arbejde med de små detaljer. Der er mulighed for arbejde ved det offentlige og ved det private. Og så er det selvfølgelig også sejt at kunne sige, at man har været med på nogle af de største anlægsprojekter i Danmark. I mit tilfælde er det blandt andet Silkeborgmotorvejen.

Det bedste ved min uddannelse 

Det bedste ved uddannelsen var, at der var mulighed for at komme praktik, så det hele ikke kun blev teori. Det er noget helt andet, når du står ude i den virkelige verden, hvor de ting, du laver, faktisk bliver brugt til noget. Nogle gange kan studiet blive meget teoretisk, og så er det godt at komme ud og se teorien blive brugt. Yderligere synes jeg også, at du bliver rigtig godt klædt på til at komme ud på arbejdsmarkedet. Uddannelsen er meget bred til at starte med, hvorefter man specialiserer sig. Det betyder, at jeg har grundlæggende viden indenfor meget og derfor nemmere kan vidensudveksle med andre, der har specialiseret sig indenfor noget andet.

Fremtidsmulighederne med min uddannelse 

Der er flere muligheder, og det handler meget om hvilken type man er. Er man den type, der kan lide at nørde med de små detaljer og optimere forskellige ting, så er der mulighed for det. Hvis man derimod er hellere vil tænke de store tanker, så er der også mulighed for det. Man kan derudover specialisere sig i en helt bestemt ting, som for eksempel asfalt, og så arbejde med det. Uddannelsen spænder så bredt, at der er mulighed for mange forskellige ting, både som udførende entreprenør eller som projekterende. Det kan være veje i Afrika, skinner til højhastighedstog i Kina, letbane i for eksempel Aarhus eller en ny motorvej. Så det handler meget om personligt temperament.

Se film med ingeniører:

Her kan du læse til ingeniør

Esbjerg
AAU Esbjerg
Herning
VIA University College
AU Herning
Horsens
VIA University College
Kalundborg
Professionshøjskolen Absalon
København
AAU København
DTU i Lyngby og Ballerup
Odense
Syddansk Universitet
Sønderborg
SDU Sønderborg
Aalborg
Aalborg Universitet
Aarhus
VIA University College
Aarhus Universitet

Se hvor Daniel kan arbejde

String "1484" is not a valid udi.

Social feed