Emil Sønderstrup

Tilbage til søgesiden

Emil Sønderstrup - 26 år - Bioteknologi

Det vil jeg forandre

Jeg vil udvikle teknologier og løsninger, som kan videreudvikle den stigende grønne omstilling. Specielt ved genindvinding af ressourcer som ellers ville være gået tabt. For eksempel kan vi producere biogas i kombination med spildevandsrensning. Jeg vil gerne arbejde videre med sådan noget og komme med nye idéer. Der er mange ting, der kan motivere en, og for mig er det helt klart muligheden for at opdage eller udvikle løsninger, som kan aflaste miljøet og sætte skub i omstillingen fra fossile brændsler til bæredygtige løsninger i form af for eksempel CO2-neutral biomasse.

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse

Jeg har valgt at uddanne mig til bioteknologi-ingeniør, da jeg gerne vil gøre en forskel i verden. Det er der rig mulighed for som ingeniør, hvor teknologi og videnskab kombineres for at skabe løsninger til essentielle energi-, sundhed-, fødevare- og miljømæssige problemer. Derudover har jeg altid været nysgerrig og opfindsom, og jeg vil gerne forstå, hvordan ’tingene’ hænger sammen. Og så kan jeg godt lide at tænke uden for boksen og forsøge noget, som andre ikke har prøvet.

Det bedste ved min uddannelse

Det bedste ved bioteknologi-uddannelsen er at arbejde med relevante problemstillinger og udtænke, planlægge og teste løsninger dertil. Løsningerne har ofte bestået i at ’skrue’ på processer i form af regulering og optimering. Derudover har muligheden for at arbejde på et længerevarende speciale også været super spændende. Det gjorde, at vi kunne grave mere i dybden med emnet og samtidig danne os et større overblik.

Fremtidsmulighederne med min uddannelse

Med en ingeniøruddannelse inden for bioteknologi er der adskillige brancher og arbejdsområder, som du kan skabe en karriere inden for. Bioteknologiuddannelsen handler om livets mindste byggesten, så som DNA, aminosyrer, proteiner, fedt og kulhydrater. Og de går igen i alle bioteknologiske industrier. Det vil sige, at hvad enten du interesserer dig mest for bioenergi eller sundhed og fødevarer eller miljø eller noget helt andet, så er der mange muligheder. Af store virksomheder i Danmark som ansætter ingeniører med bioteknologisk baggrund, er der blandt andet Novozymes, Novo Nordisk, Carlsberg, Dupont og Arla. Det er også muligt at blive ansat som rådgivende ingeniør eller viderespecialisere sig ved at forske.

Se film med ingeniører:

Social feed