Er du ingeniør eller studerende?

Vil du fortælle unge, hvem ingeniører er? Så bliv en af vores profiler.

Læs mere

Emil Sønderstrup

Tilbage til søgesiden

Emil Sønderstrup - 26 år - Bioteknologi

Det vil jeg forandre

Jeg vil udvikle teknologier og løsninger, som kan videreudvikle den stigende grønne omstilling. Specielt ved genindvinding af ressourcer som ellers ville være gået tabt. For eksempel kan vi producere biogas i kombination med spildevandsrensning. Jeg vil gerne arbejde videre med sådan noget og komme med nye idéer. Der er mange ting, der kan motivere en, og for mig er det helt klart muligheden for at opdage eller udvikle løsninger, som kan aflaste miljøet og sætte skub i omstillingen fra fossile brændsler til bæredygtige løsninger i form af for eksempel CO2-neutral biomasse.

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse 
Jeg har valgt at uddanne mig til bioteknologi-ingeniør, da jeg gerne vil gøre en forskel i verden. Det er der rig mulighed for som ingeniør, hvor teknologi og videnskab kombineres for at skabe løsninger til essentielle energi-, sundhed-, fødevare- og miljømæssige problemer. Derudover har jeg altid været nysgerrig og opfindsom, og jeg vil gerne forstå, hvordan ’tingene’ hænger sammen. Og så kan jeg godt lide at tænke uden for boksen og forsøge noget, som andre ikke har prøvet.

Det bedste ved min uddannelse
Det bedste ved bioteknologi-uddannelsen er at arbejde med relevante problemstillinger og udtænke, planlægge og teste løsninger dertil. Løsningerne har ofte bestået i at ’skrue’ på processer i form af regulering og optimering. Derudover har muligheden for at arbejde på et længerevarende speciale også været super spændende. Det gjorde, at vi kunne grave mere i dybden med emnet og samtidig danne os et større overblik.

Fremtidsmulighederne med min uddannelse
Med en ingeniøruddannelse inden for bioteknologi er der adskillige brancher og arbejdsområder, som du kan skabe en karriere inden for. Bioteknologiuddannelsen handler om livets mindste byggesten, så som DNA, aminosyrer, proteiner, fedt og kulhydrater. Og de går igen i alle bioteknologiske industrier. Det vil sige, at hvad enten du interesserer dig mest for bioenergi eller sundhed og fødevarer eller miljø eller noget helt andet, så er der mange muligheder. Af store virksomheder i Danmark som ansætter ingeniører med bioteknologisk baggrund, er der blandt andet Novozymes, Novo Nordisk, Carlsberg, Dupont og Arla. Det er også muligt at blive ansat som rådgivende ingeniør eller viderespecialisere sig ved at forske.

SE FILM MED INGENIØRER:

Her kan du læse til ingeniør

Esbjerg
AAU Esbjerg
Herning
VIA University College
AU Herning
Horsens
VIA University College
Kalundborg
University College Sjælland
København
AAU København
DTU i Lyngby og Ballerup
Odense
Syddansk Universitet
Sønderborg
SDU Sønderborg
Aalborg
Aalborg Universitet
Aarhus
VIA University College
Aarhus Universitet

Se hvor Emil kan arbejde

Haldor Topsoe
Coloplast
Scandinavian Micro Biodevices
Vestas
NNIT
Insero
HOFOR
Novo Nordisk
Chocolate Cloud
Gomspace
COWI
AAU
R&D
Energinet.dk
AU
Universal Robots
Microsoft
Geo
Huawei
NNE
FMC
Alectia
PJD
Relibond
Plastindustrien
Kirkholm
Siemens Gamesa
MOE
Steinwurf
Orbicon
DONG Energy

Bliv klogere på Ingeniøruddannelserne

  • Du kan vælge at læse til enten diplomingeniør eller civilingeniør.
  • Diplomingeniøruddannelsen varer 3½ år og inkluderer et halvt års praktik. Herefter kan du gå direkte ud i job eller tage en overbygning til civilingeniør.
  • Du kan også vælge at starte på en femårig civilingeniøruddannelse, som består af en bacheloruddannelse (3 år) efterfulgt af en kandidatuddannelse (2 år).
  • Her kan du læse mere om ingeniøruddannelser i Danmark. 
Læs mere

Instagram

@instaingenior