Er du ingeniør eller studerende?

Vil du fortælle unge, hvem ingeniører er? Så bliv en af vores profiler.

Læs mere

Gitte Buch - 32 år - IT

Det vil jeg forandre

Jeg vil gerne forandre kvinders 'frygt' for og muligheder indenfor it. Der er ikke mange kvinder i branchen, og det er et tab for alle parter - kvinder, mænd og samfundet som helhed. Jeg tror ikke, at kvinder og mænd tænker fundamentalt anderledes, men med en mere ligelig blanding af kønnene, vil der være mulighed for at inddrage flere forskellige perspektiver i hvert enkelt projekt. Både under uddannelsen og ude i den virkelige verden.

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse 
Da jeg var teenager, drømte jeg om at blive enten programmør eller ingeniør. Dengang vidste jeg ikke, hvad en ingeniør var eller hvad det indebar at være ingeniør, men det lød sejt. Da jeg så hørte om it-ingeniør på Ingeniørhøjskolen i Aarhus, tænkte jeg, det lød spændende og i hvert fald et forsøg værd. Men som kvinde kan det være svært at komme ind i en mandeverden, så der var dog nogle overvejelser, jeg skulle tage, fordi man er langt fra garanteret kvindelige medstuderende. I sidste ende tog jeg chancen, og det gik rigtig fint. Jeg kom igennem studiet på normeret tid med fine karakterer og fik job med det samme bagefter.

Det bedste ved min uddannelse
Det bedste ved uddannelsen it-ingeniør? Det er den brede viden. Helt klart. Man er ikke dybdegående ekspert men man ved lidt om en masse ting. Man er generalist i stedet for specialist, og det åbner op for mange døre. Hvis man har lyst, er der også mulighed for at uddanne sig videre senere hen.

Fremtidsmulighederne med min uddannelse
Uddannelsen er så bred, så det er lige før, at kun fantasien sætter grænser. Jeg har blandt andet arbejdet med test- og kvalitetssikring, webudvikling og indlejret software, så man er aldrig låst til en bestemt gren indenfor softwareudvikling.

SE FILM MED INGENIØRER:

Her kan du læse til ingeniør

Esbjerg
AAU Esbjerg
Herning
VIA University College
AU Herning
Horsens
VIA University College
Kalundborg
University College Sjælland
København
AAU København
DTU i Lyngby og Ballerup
Odense
Syddansk Universitet
Sønderborg
SDU Sønderborg
Aalborg
Aalborg Universitet
Aarhus
VIA University College
Aarhus Universitet

Se hvor Gitte kan arbejde

Chocolate Cloud
Energinet.dk
Microsoft
Kirkholm
COWI
Insero
PJD
Novo Nordisk
FMC
Siemens Gamesa
Geo
NNIT
AU
MOE
HOFOR
R&D
DONG Energy
Alectia
Plastindustrien
AAU
Haldor Topsoe
Steinwurf
Universal Robots
Coloplast
NNE
Relibond
Vestas
Gomspace
Scandinavian Micro Biodevices
Huawei

Bliv klogere på Ingeniøruddannelserne

  • Du kan vælge at læse til enten diplomingeniør eller civilingeniør.
  • Diplomingeniøruddannelsen varer 3½ år og inkluderer et halvt års praktik. Herefter kan du gå direkte ud i job eller tage en overbygning til civilingeniør.
  • Du kan også vælge at starte på en femårig civilingeniøruddannelse, som består af en bacheloruddannelse (3 år) efterfulgt af en kandidatuddannelse (2 år).
  • Her kan du læse mere om ingeniøruddannelser i Danmark. 
Læs mere

Instagram

@instaingenior