Gosia Tyczynska

Tilbage til søgesiden

Gosia Tyczynska - 27 år - Matematisk modellering og computing

Det vil jeg forandre

Jeg arbejder med matematisk biologi. Det betyder at man anvender matematikken til at beskrive alt det som har med biologi og sundhed at gøre. F.eks. kan matematikken forudse udvikling af sygdom over tid, eller til at forklare hvordan menneskekroppen fungerer. Det er et enormt vigtigt felt, idet det man gør direkte kan anvendes til forbedring af fremtidens helbredsmetoder og udvikling af ny medicin.

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse 

Det er ret sejt at være læge for millioner af mennesker på en gang - det er nemlig det man kan, når man arbejder med matematisk biologi! Og på samme tid, valgte jeg at uddanne mig et år i Danmark og et år i Sydkorea. Derfor kan jeg rejse rigtig meget og møde mennesker fra hele verden!

Og så er det fantastisk, at matematiske modeller findes i ALLE ingeniørmæssige problemer og uddannelser! Så hvis man ikke kan lide biologi, kan man frit vælge om man vil fokusere på transport, management, miljø, elektronik, computere - og der er mange, mange flere muligheder.

Det bedste ved min uddannelse 

Jeg kan ikke pege på netop én ting, der har været fantastisk. Jeg har fået et utrolig bredt kendskab til, hvad matematikken kan og fået nogle konkrete værktøjer til, hvordan jeg takler nye problemstillinger. Samtidig er det fantastisk at læse sammen med ligesindede, der griner af de samme åndsvage jokes og altid er klar med en hjælpende hånd.

Fremtidsmulighederne med min uddannelse 

Som en færdiguddannet matematikingeniør, kan man finde et job alle steder - det afhænger blot af din specialisering. Man kan både arbejde i firmaer, ved universiteter, offentlige institutioner - og mange flere. Personligt vil jeg forske - det er det, jeg elsker.

Se film med ingeniører:

Her kan du læse til ingeniør

Esbjerg
AAU Esbjerg
Herning
VIA University College
AU Herning
Horsens
VIA University College
Kalundborg
Professionshøjskolen Absalon
København
AAU København
DTU i Lyngby og Ballerup
Odense
Syddansk Universitet
Sønderborg
SDU Sønderborg
Aalborg
Aalborg Universitet
Aarhus
VIA University College
Aarhus Universitet

Se hvor Gosia kan arbejde

String "1484" is not a valid udi.

Social feed