Er du ingeniør eller studerende?

Vil du fortælle unge, hvem ingeniører er? Så bliv en af vores profiler.

Læs mere

Jakob Bak Jäpelt

Tilbage til søgesiden

Jakob Bak Jäpelt - 32 år - Elektromekanisk systemdesign

Det vil jeg forandre

Jeg vil gerne skabe en verden, hvor fysisk nedslidende job ikke eksisterer - en verden hvor vi kan forsætte vores spændende udvikling, og samtidig skåne miljøet. Jeg vil gerne bidrage til en bæredygtig fremtid, hvor hurtigere biler og fly stadigvæk kan fragte os rundt, uden vi belaster vores planet i samme udstrækning, som vi gør nu.

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse
Lige siden jeg fik min første æske med LEGO, har jeg vist jeg ville være ingeniør. Jeg har bygget modelbiler, modelbåde, fløjet modelfly, arbejdet med knallerter og hurtige biler - min interesse for teknik, ting i bevægelse samt godt håndværk har bare altid været der. Så valget har heldigvis altid ligget lige for, og derfor vil jeg meget gerne være fortaler for unge mennesker, der måske ikke har set "lyset" endnu.

Det bedste ved min uddannelse
Udover at mit studie var 5 gode år, med alt for meget ballade, øl og sjusser, så har studiet givet mig en ballast, hvor jeg altid har følt mig godt klædt på til de opgaver jeg er stillet over for - både privat og professionelt. Man udvikler sig som menneske igennem ingeniørstudiet, og bliver klogere på de muligheder, som vores moderne verden giver "os" ingeniører - alt er næsten muligt, og drømmer man om egen virksomhed, giver ingeniørstudiet i høj grad også et god springbræt.

Fremtidsmulighederne med min uddannelse
Jeg har været i en ret gunstig situation rent uddannelsmæssigt, og derfor har jeg kunne vælge de job, som udelukkende har omhandlet udviklingsarbejde. Jeg er mest til at kigge fremad, og udvikle morgendagens gadgets, så derfor passer jeg bare bedst i R&D afdelinger. Jeg har igennem mine 7 år som uddannet civilingeniør kun arbejdet med udvikling, og jeg kan umuligt forestille mig gå en anden retning.

SE FILM MED INGENIØRER:

Her kan du læse til ingeniør

Esbjerg
AAU Esbjerg
Herning
VIA University College
AU Herning
Horsens
VIA University College
Kalundborg
University College Sjælland
København
AAU København
DTU i Lyngby og Ballerup
Odense
Syddansk Universitet
Sønderborg
SDU Sønderborg
Aalborg
Aalborg Universitet
Aarhus
VIA University College
Aarhus Universitet

Se hvor Jakob kan arbejde

NNIT
Relibond
Insero
R&D
AAU
Huawei
Steinwurf
Novo Nordisk
Gomspace
Plastindustrien
Scandinavian Micro Biodevices
AU
Energinet.dk
Alectia
Geo
PJD
Siemens Gamesa
Orbicon
Haldor Topsoe
DONG Energy
Chocolate Cloud
Kirkholm
Vestas
MOE
Coloplast
NNE
Universal Robots
Microsoft
COWI
HOFOR
FMC

Bliv klogere på Ingeniøruddannelserne

  • Du kan vælge at læse til enten diplomingeniør eller civilingeniør.
  • Diplomingeniøruddannelsen varer 3½ år og inkluderer et halvt års praktik. Herefter kan du gå direkte ud i job eller tage en overbygning til civilingeniør.
  • Du kan også vælge at starte på en femårig civilingeniøruddannelse, som består af en bacheloruddannelse (3 år) efterfulgt af en kandidatuddannelse (2 år).
  • Her kan du læse mere om ingeniøruddannelser i Danmark. 
Læs mere

Instagram

@instaingenior