Jonas Præstekjær

Tilbage til søgesiden

Jonas Præstekjær - 27 år - Bygningsdesign

Det vil jeg forandre

Mine tanker om, hvad jeg vil med jobbet, er først og fremmest, at jeg synes, byggebranchen er en attraktiv branche. Det er dog en forholdsvis konservativ branche, hvor det til tider kan være svært at få håndværkere med på nye idéer. Jeg tror dog ikke, det er umuligt - det handler bare om korrekt ledelse og tilgang til tingene.

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse 

Jeg valgte uddannelsen Bygningsdesign fordi det altid er en kæmpe fornøjelse at se noget starte fra en bar mark og ende ud i et færdigt byggeri. Desuden passede det ind i min oprindelige plan om først at blive elektriker, hvor jeg fik den praktiske viden, og så nu blive endnu klogere og få en større og mere teoretisk viden om byggebranchen, ved at blive bygningsingeniør.

Det bedste ved min uddannelse 

Jeg er stor fan af, at vi lærer både gennem traditionel undervisning og en mere praktisk ”learning by doing”-tilgang. Man skal have tingene i hænderne og se alt det, man snakker om fysisk. Det har vi for eksempel prøvet via laboratorieforsøg og virksomhedsbesøg. Derudover er uddannelsen meget bred, hvilket også kan siges om den målgruppe, der vælger den.

Fremtidsmulighederne med min uddannelse 

Du kan blive alt lige fra byggeleder på mindre byggeopgaver til store byggeopgaver. Derudover er der muligheden for at komme til at regne på en masse store konstruktioner og eventuelt være med til at dimensionere den næste Ballerup Super Arena.

Se film med ingeniører:

Social feed