Josefine Jakobsen

Tilbage til søgesiden

Josefine Jakobsen - 26 år - Olie- og gasteknologi

Det vil jeg forandre

I starten ville jeg gerne skabe alternativ energi. Men efter min bachelor som energiingeniør skiftede jeg til olie- og gas teknologi for at få en bedre forståelse for ’konkurrenten’. Jeg endte med at forelske mig i olie og gas, og jeg står nu til at starte i job efter endt uddannelse indenfor det område. Jeg kan godt lide den måde, som man får meget ansvar på kort tid indenfor olie- og gassektoren. Derudover kombineres rigtig mange spændende teknologier, så det bliver aldrig ensformigt eller kedeligt arbejde.

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse

Jeg vil gerne være med til at opfinde og optimere nye og gamle systemer. Jeg elsker teknologi, og som ingeniør har jeg fået redskaberne til at tænke kreativt. Allerede i min tid som studerende har jeg fået lov til at arbejde på projekter, som enten har været relevante for en speciel virksomhed, eller som har forskningsmæssig værdi. Jeg kan godt lide, at man som ingeniør arbejder på en problembaseret måde. Det vil sige, at vi som studerende hele tiden bliver udsat for forskellige problemstillinger, store som små, som vi skal forsøge at løse enten sammen eller alene. Og den her praktiske måde at uddanne folk på, tror jeg tiltaler en bred målgruppe. Jeg er ikke egnet til at sidde derhjemme hele dagen og studere for mig selv. Derfor kan jeg godt lide, at vi har vores projekter, som vi arbejder sammen om i grupper. Det motiverer. Samtidig forbereder det os på projektarbejde i den ’virkelige verden’.

Det bedste ved min uddannelse

Det bedste ved olie- og gasteknologi er samspillet mellem teori og praksis, som er helt unik for ingeniøruddannelserne. Vi har flere kurser, som kan være rent teoretiske, men mange indeholder også for eksempel laboratoriearbejde. Herefter kombineres teori og praksis i vores semesterprojekter, hvor vi rigtig kan få lov at arbejde praktisk med problemerne.

Fremtidsmulighederne med min uddannelse

Mange nationale og internationale firmaer har graduate programmer, som er geniale til unge nyuddannede ingeniører som mig selv. Men der er selvfølgelig masser af muligheder. Gennem familie og venner, som er uddannede ingeniører, har jeg lært, at det i virkeligheden ikke handler så meget om hvilken retning af ingeniør, du uddanner dig til, men mere det, at du tager en praktisk, teknisk faglig uddannelse med fokus på problemløsning. Jeg kender folk, der er uddannet for eksempel bygningsingeniør men nu arbejder med kemikaliehåndtering. Du er altså aldrig låst fast i ét område, når du tager en ingeniøruddannelse. Derimod vil det åbne op for en masse forskellige muligheder senere i livet.

Se film med ingeniører:

Her kan du læse til ingeniør

Esbjerg
AAU Esbjerg
Herning
VIA University College
AU Herning
Horsens
VIA University College
Kalundborg
Professionshøjskolen Absalon
København
AAU København
DTU i Lyngby og Ballerup
Odense
Syddansk Universitet
Sønderborg
SDU Sønderborg
Aalborg
Aalborg Universitet
Aarhus
VIA University College
Aarhus Universitet

Se hvor Josefine kan arbejde

String "1484" is not a valid udi.

Social feed