Er du ingeniør eller studerende?

Vil du fortælle unge, hvem ingeniører er? Så bliv en af vores profiler.

Læs mere

Kelvin Koldsø Nygaard

Tilbage til søgesiden

Kelvin Koldsø Nygaard - 33 år - Maskiningeniør

Det vil jeg forandre

Jeg vil gerne skabe maskiner eller produkter til industrien, som forbedrer en virksomheds og et lands konkurrenceevne. Og så interesserer det mig at bidrage til løsningen af, hvordan vi kan blive ved med at producere i Danmark.

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse 
Jeg valgte uddannelsen virksomhedsteknologi, fordi jeg synes, det er fantastisk fedt at lave ting og forstå, hvordan verden hænger sammen. Vores samfund består af mange forskellige lag, fra den finansielle sektor til den politiske til den kulturelle til den ganske almindelige hverdag. Og en af de få ting, der går igennem det hele, er teknologien. Verden (i hvert fald vores verden) afhænger af teknologi og elektronik, og hvis du har forstand på det, så forstår du verden en smule bedre.

Det bedste ved min uddannelse

Det bedste har klart været at arbejde med rigtige problemstillinger fra virksomhederne og have et tæt samarbejde med dem. Det bliver bare mere interessant, når det ikke kun er et hypotetisk problem, man arbejder med men noget, nogen kan bruge til noget. Det sætter også ens læring i perspektiv og hjælper en til at forstå, hvad det er, man kan bidrage med. Desuden er der gode muligheder for at tage et semester i udlandet. Jeg var ovre at se, hvordan svenskerne griber fremtidens udfordringer an på et universitet i Göteborg. Samtidig var mine medstuderende for eksempel i Kina eller i et virksomhedsophold her i Danmark.

Fremtidsmulighederne med min uddannelse

Man kan bruge uddannelsen til at udvikle nye produkter og produktionssystemer eller til at forbedre dem, der allerede findes. Eksempelvis hvordan man anvender en robot til at skære isblokke ud i specielle former, så man kan fremstille, en arkitekttegnet bar skåret ud af is. Produktionen rykker mod en mere digital verden, og der er brug for ingeniører, som kan forstå at anvende de nye teknologier til at styrke virksomhedernes konkurrenceevne. Med den rette viden og iver, er mulighederne mange. Blandt andet har jeg arbejdet med både simulering af produktionssystemer og anvendelse af robotteknologi med kendte såvel som nye produktionsprocesser. Så jeg kan arbejde i både små og store virksomheder.

SE FILM MED INGENIØRER:

Her kan du læse til ingeniør

Esbjerg
AAU Esbjerg
Herning
VIA University College
AU Herning
Horsens
VIA University College
Kalundborg
University College Sjælland
København
AAU København
DTU i Lyngby og Ballerup
Odense
Syddansk Universitet
Sønderborg
SDU Sønderborg
Aalborg
Aalborg Universitet
Aarhus
VIA University College
Aarhus Universitet

Se hvor Kelvin kan arbejde

Coloplast
Kirkholm
Novo Nordisk
NNE
Universal Robots
R&D
Relibond
AAU
MOE
Energinet.dk
Vestas
Chocolate Cloud
Plastindustrien
Insero
NNIT
PJD
Steinwurf
FMC
Orbicon
COWI
Microsoft
Scandinavian Micro Biodevices
Geo
Siemens Gamesa
Gomspace
HOFOR
Alectia
Huawei
Haldor Topsoe
AU
DONG Energy

Bliv klogere på Ingeniøruddannelserne

  • Du kan vælge at læse til enten diplomingeniør eller civilingeniør.
  • Diplomingeniøruddannelsen varer 3½ år og inkluderer et halvt års praktik. Herefter kan du gå direkte ud i job eller tage en overbygning til civilingeniør.
  • Du kan også vælge at starte på en femårig civilingeniøruddannelse, som består af en bacheloruddannelse (3 år) efterfulgt af en kandidatuddannelse (2 år).
  • Her kan du læse mere om ingeniøruddannelser i Danmark. 
Læs mere

Instagram

@instaingenior