Kenneth Nielsen

Tilbage til søgesiden

Kenneth Nielsen - 29 år - Elektrisk energiteknologi

Det vil jeg forandre 

Jeg vil gerne gøre jorden mere grøn. Ikke fordi jeg på egen hånd vil stoppe global opvarmning, men jeg vil gøre mit til, at vi bruger færre og mindre skadelige ressourcer i vores iver efter at få jorden til at køre rundt.

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse 

Jeg havde et job, som ikke bød på særlig store udfordringer eller problemstillinger. Så jeg valgte at skifte væk fra det job og startede så på ingeniøruddannelsen. Og her er jeg sgu sikret et udfordrende job og et spændende liv med, forhåbentlig, masser af rejser og oplevelser.

Det bedste ved min uddannelse 

Det bedste ved elektrisk energiteknologi er helt klart muligheden for at tænke nyt og prøve idéer af. Og hvis de ikke lykkes som planlagt, så er der mulighed for at prøve igen. Staten lægger mange penge i, at vi har mulighed for at fejle og prøve igen, så som udgangspunkt koster det ikke mere at fejle. Man lærer af sine fejl, og man lærer at undgå større fejl, som gør det lettere, når du kommer på arbejdsmarkedet, fordi du ved, hvad virker, og hvad ikke virker.

Fremtidsmulighederne med min uddannelse 

Elektrisk Energiteknologi (før kaldet Stærkstrømsteknologi) er en mega bred uddannelse. Jeg kender en, som arbejder med brandsikkerhed offshore, og jeg kender en anden, som sikkerhedstester forlystelser i de danske forlystelsesparker. Og hvis de ting lyder kedelige, så kan man også være med til at opbygge det nye el-net i Danmark. Men hvad jeg personligt skal bruge min uddannelse til? Grøn energi. Jeg vil ud og arbejde med vindmøller, solceller eller vandenergi (dæmninger) og se, om jeg ikke kan gøre en forskel.

Se film med ingeniører:

Her kan du læse til ingeniør

Esbjerg
AAU Esbjerg
Herning
VIA University College
AU Herning
Horsens
VIA University College
Kalundborg
Professionshøjskolen Absalon
København
AAU København
DTU i Lyngby og Ballerup
Odense
Syddansk Universitet
Sønderborg
SDU Sønderborg
Aalborg
Aalborg Universitet
Aarhus
VIA University College
Aarhus Universitet

Se hvor Kenneth kan arbejde

Bliv klogere på Ingeniøruddannelserne

  • Du kan vælge at læse til enten diplomingeniør eller civilingeniør.
  • Diplomingeniøruddannelsen varer 3½ år og inkluderer et halvt års praktik. Herefter kan du gå direkte ud i job eller tage en overbygning til civilingeniør.
  • Du kan også vælge at starte på en femårig civilingeniøruddannelse, som består af en bacheloruddannelse (3 år) efterfulgt af en kandidatuddannelse (2 år).
  • Her kan du læse mere om ingeniøruddannelser i Danmark. 
Læs mere

Social feed