Klaus Hansen

Tilbage til søgesiden

Klaus Hansen - 43 år - Bygningsdesign

Hvad vil du gerne skabe eller forandre?

Jeg har altid gerne ville være med til at forstå processer og teknikker bag projekter samt være med i idéoplæg og beslutningsfasen. Altså være med til at påvirke udviklingen før, under og efter en opgave i anlægsbranchen.

Min drøm er at være med til at skabe nye markeder og forandre. Jeg elsker at arbejde på tværs af skel og faglighed og finde de bedst mulige løsninger.

Hvorfor valgte du en ingeniøruddannelse?

Som barn har jeg altid interesseret mig for at tegne og lege med legoklodser.

Da jeg blev ældre, var det fedt at tegne - især bygningsdesign og indretninger. Så da jeg havde muligheden for at vælge en videregående uddannelse, var Bygningsingeniør-uddannelsen den, der trak mest.

Hvad har det bedste ved uddannelsen været?

Det bedste har været den brede palet af fag, som giver en tværfaglighed. Det giver en rigtig god indsigt i hvilke valg og fravalg, man skal gøre sig - noget som i min verden er lige vigtigt.

Hvad kan man bruge din uddannelse til?

Jeg uddannede mig som bygningsingeniør, fordi jeg ville arbejde med bygninger. Kort tid efter endt uddannelse arbejdede jeg dog som anlægsingeniør med klima og spildevandsprojekter.

I dag er jeg markedschef og projektleder på store og små projekter i en stor rådgivende virksomhed. Mulighederne er mange og vejene, til hvor man havner, er lærerige og ender ultimativt med at definere den faglige person, man er.

Se film med ingeniører:

Her kan du læse til ingeniør

Esbjerg
AAU Esbjerg
Herning
VIA University College
AU Herning
Horsens
VIA University College
Kalundborg
Professionshøjskolen Absalon
København
AAU København
DTU i Lyngby og Ballerup
Odense
Syddansk Universitet
Sønderborg
SDU Sønderborg
Aalborg
Aalborg Universitet
Aarhus
VIA University College
Aarhus Universitet

Bliv klogere på Ingeniøruddannelserne

  • Du kan vælge at læse til enten diplomingeniør eller civilingeniør.
  • Diplomingeniøruddannelsen varer 3½ år og inkluderer et halvt års praktik. Herefter kan du gå direkte ud i job eller tage en overbygning til civilingeniør.
  • Du kan også vælge at starte på en femårig civilingeniøruddannelse, som består af en bacheloruddannelse (3 år) efterfulgt af en kandidatuddannelse (2 år).
  • Her kan du læse mere om ingeniøruddannelser i Danmark. 
Læs mere

Social feed