Mads Havgaard Mikkelsen

Tilbage til søgesiden

Mads Havgaard Mikkelsen - 30 år - Robotteknologi

Det vil jeg forandre

For mig er det vigtigt, at jeg i mit job som udviklingsingeniør skaber værdi for virksomheden, og at det arbejde, jeg laver, i sidste ende er med til at skabe arbejdspladser for andre. Det er fornemmelsen af produktivitet og indydelse, der får mine arbejdsdage til at flyve afsted. Det opnår jeg til fulde som udviklingsingeniør. Og når jeg ikke er på arbejde, bruger jeg også min ingeniørprofession, både til at underholde mig selv men også til at være innovativ og gøre min hverdag nemmere. En stor del af fritiden går med at få idéer og implementere de bedste i virkeligheden. Det er både pissesjovt, da jeg nyder at hygge mig med hobby projekter, og så ender det ofte ud med, at jeg står med en ny ting eller gadget i hånden.

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse

Jeg valgte ingeniørstudiet, fordi jeg vidste, det ville være udfordrende og spændende at omsætte viden til praksis og tage det, vi læste i bøgerne, og bruge det i virkeligheden. Noget af det, der driver mig mest, er når jeg får lov at bruge noget, jeg lige har lært, og så se det i forhold til noget andet, jeg har lært et andet sted. Der er mange forskellige områder af viden, og det er ofte i blandingen af diverse små bidder viden, at rigtig magi bliver skabt. Det er i det mindste min filosofi, at de mest innovative og kreative idéer opstår, når man er i stand til at se tingene fra flere vinkler ad gangen. Jeg sammenligner det lidt med at lege med Lego - din viden er blokke af forskellige størrelser og farver, som du sammensætter på en speciel måde for at opnå et færdigt resultat, hvor summen er mere end de individuelle dele. De fleste synes nok, at det er spændende at købe nye gadgets og prøve dem af. Det synes jeg også til at starte med, men der går ikke lang tid, før jeg har splittet dem i tusind stykker. Enten for at se, hvordan de virker, eller også fordi jeg har ment, de kunne optimeres på en eller anden måde til mit behov. I hverdagen er der heller ikke langt mellem, at jeg får både gode og mindre gode idéer til nye opfindelser og idéer, der kan gøre hverdagen nemmere. Nogle af idéerne er jeg gået videre med, mens andre glider ud i glemslen.

Det bedste ved min uddannelse

Det at få stimuleret og udviklet mit skaber-gen på robotteknologi-uddannelsen har været lærerigt og vigtigt for mig. Derudover har jeg lært en masse nyt, som jeg kan tage med mig videre i livet og benytte i alskens fremtidige jobs. Og ikke mindst, så har jeg lært, hvordan man mest effektivt arbejder fremad i stedet for at køre i tomgang. Derudover har det været lærerigt at stifte bekendtskab og fællesskab med mange forskellige studiekammerater, som deler min tankegang og mine interesser. Mange af dem, jeg har læst med, ses jeg stadig med, selvom vi efter endt uddannelse er blevet spredt rundt om i landet.

Fremtidsmulighederne med min uddannelse

Ikke for at ty til klichéer, men jeg vil faktisk gå så langt som at sige, at man kan bruge sin ingeniøruddannelse til næsten hvad som helst, eftersom du gennem din uddannelse og i dine jobs lærer at lære. Med min diplombachelor som elektronikingeniør og civilingeniør indenfor robotteknologi, er det muligt at varetage en bred vifte af stillinger indenfor software, hardware, automation og projektstyring, for bare at nævne nogle af områderne. Stillingerne kunne for eksempel være indenfor udvikling, vedligeholdelse og applikationssupport eller konsultation og produktion. Og så er der selvfølgelig muligheden for at blive selvstændig. Som uddannet ingeniør er det muligt at tage kurser og tilegne sig ny og mere viden fra sin arbejdsplads og arbejde sig i dybden i et teknologifelt for at blive specialist. Nogle arbejdspladser vælger at betale en HD eller MBA til deres ingeniører for at have ansatte i virksomheden, der er kloge på strategi og økonomi og samtidig besidder en dyb forståelse for det tekniske.

Se film med ingeniører:

Her kan du læse til ingeniør

Esbjerg
AAU Esbjerg
Herning
VIA University College
AU Herning
Horsens
VIA University College
Kalundborg
Professionshøjskolen Absalon
København
AAU København
DTU i Lyngby og Ballerup
Odense
Syddansk Universitet
Sønderborg
SDU Sønderborg
Aalborg
Aalborg Universitet
Aarhus
VIA University College
Aarhus Universitet

Se hvor Mads kan arbejde

String "1484" is not a valid udi.

Social feed