Maria Slebo Karentius Freund

Tilbage til søgesiden

Maria Slebo Karentius Freund - 30 år - Insero

Det vil jeg forandre

Jeg vil gerne være med til at skabe en grønnere fremtid med endnu flere grønne transportmuligheder og energiløsninger til den almindelige borger. Under mit studie var jeg i praktik hos virksomheden Insero, hvor min interesse for den grønne energi for alvor blev vakt. Siden den tid har jeg haft stor lyst til at være med til at udvikle nye løsninger inden for e-mobilitet og grøn energi – og ikke mindst være med til at give mit indspark til en grønnere fremtid.

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse

Jeg har altid været mest matematisk – helt tilbage fra folkeskolen. Så derfor lå det lige til højrebenet at blive ingeniør. Derudover giver har jeg altid tænkt at en ingeniøruddannelse rigtige mange karrieremuligheder både inden for det private, det offentlige og undervisningsverden. Jeg valgte først og fremmest at læse til Global Business Engineer, fordi det gav mig mulighed for at få en international profil og fordi jeg kunne opnå en god blanding af maskiningeniør, marketing og kulturforståelse.

Det bedste ved min uddannelse

Det bedste ved min uddannelse er først og fremmest at den åbner mange døre. Derudover har den forberedt mig på fremtiden. Projektarbejde, studie i udlandet og praktikophold er nogle af de ting, der har gjort, at jeg har fået en stor kulturforståelse og er blevet klar til, hvad verdenen udenfor studiet byder på.

Fremtidsmulighederne med min uddannelse 

Jeg har startet min karriere som Projektkonsulent ved Insero. Her arbejder jeg med EU projekter og funding af projekter, der sættere et grønt aftryk op verden. Det er en karriere, som jeg kan se mig selv i, i mange år endnu. Derudover vil jeg gerne opleve at arbejde i udlandet, men stadig indenfor den grønne sektor. Samtidig kunne det være spændende på et tidspunkt at videregive de erfaringer, jeg oparbejder nu til andre gennem undervisning. Som sagt, så er der mange veje at gå i fremtiden, hvilket jeg synes er en kæmpe fordel.

Se film med ingeniører:

Her kan du læse til ingeniør

Esbjerg
AAU Esbjerg
Herning
VIA University College
AU Herning
Horsens
VIA University College
Kalundborg
Professionshøjskolen Absalon
København
AAU København
DTU i Lyngby og Ballerup
Odense
Syddansk Universitet
Sønderborg
SDU Sønderborg
Aalborg
Aalborg Universitet
Aarhus
VIA University College
Aarhus Universitet

Se hvor Maria kan arbejde

Bliv klogere på Ingeniøruddannelserne

  • Du kan vælge at læse til enten diplomingeniør eller civilingeniør.
  • Diplomingeniøruddannelsen varer 3½ år og inkluderer et halvt års praktik. Herefter kan du gå direkte ud i job eller tage en overbygning til civilingeniør.
  • Du kan også vælge at starte på en femårig civilingeniøruddannelse, som består af en bacheloruddannelse (3 år) efterfulgt af en kandidatuddannelse (2 år).
  • Her kan du læse mere om ingeniøruddannelser i Danmark. 
Læs mere

Social feed