Martin Toft Madsen

Tilbage til søgesiden

Martin Toft Madsen - 33 år - Fysik og nanoteknologi

Det vil jeg forandre

Jeg har faktisk aldrig haft en konkret målsætning om hvad jeg ville løse af problemer eller skabe af nye ting. For mig er processen faktisk ofte det mest sjove og udfordrende.

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse 

Jeg har altid været glad for tal, fysik og logik og at bruge dette på en kreativ måde. Min far er også ingeniør, så det er faldet ret naturligt at jeg også valgte det, da det også passede godt med mine interesser.

Det bedste ved min uddannelse 

At den sætter en i stand til at forstå den fysiske virkelighed i detaljer og hvordan man kan bruge dette til at løse problemer og skabe nye muligheder. Man kommer til at forstå en hel masse sammenhænge, som man ikke har kendt eller tænkt over før. Sammenhænge, som man kan gøre brug af til alverdens ting, når man først kender dem.

Fremtidsmulighederne med min uddannelse 

Lige nu bruger jeg den både som udvikler af at medico-apparat til automatisk blodprøvetagning i mit daglige job hos virksomheden Fluisense såvel som til optimering af min fart på cyklen - det viser nok lidt om, at man kan bruge ingeniørfaget meget bredt.

I mit job handler det om at finde løsninger på de mange udfordringer man hurtigt finder, når man vil sætte et nyt produkt i verden - hvordan kan vi gøre systemet effektivt nok til at køre på et lille batteri. Eller hvordan laver vi en pumpe, der kan pumpe langsomt og præcist nok.

I cyklingen er det en analyse af, hvor energien egentlig går hen, når man træder i pedalerne. Og hvordan kan man minimere dette energibehov således, at man kører endnu hurtigere.

Se film med ingeniører:

Her kan du læse til ingeniør

Esbjerg
AAU Esbjerg
Herning
VIA University College
AU Herning
Horsens
VIA University College
Kalundborg
Professionshøjskolen Absalon
København
AAU København
DTU i Lyngby og Ballerup
Odense
Syddansk Universitet
Sønderborg
SDU Sønderborg
Aalborg
Aalborg Universitet
Aarhus
VIA University College
Aarhus Universitet

Se hvor Martin Toft kan arbejde

Bliv klogere på Ingeniøruddannelserne

  • Du kan vælge at læse til enten diplomingeniør eller civilingeniør.
  • Diplomingeniøruddannelsen varer 3½ år og inkluderer et halvt års praktik. Herefter kan du gå direkte ud i job eller tage en overbygning til civilingeniør.
  • Du kan også vælge at starte på en femårig civilingeniøruddannelse, som består af en bacheloruddannelse (3 år) efterfulgt af en kandidatuddannelse (2 år).
  • Her kan du læse mere om ingeniøruddannelser i Danmark. 
Læs mere

Social feed