Nogle funktionaliteter vises ikke i Internet Explorer - brug en af disse browsere for at få den bedste oplevelse: Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden.

Mathias Holm Sørensen

Tilbage til søgesiden

Mathias Holm Sørensen - 25 år - Bygningsdesign

Det vil jeg forandre

Jeg vil gerne være med til at skabe et bedre samfund gennem bæredygtige løsninger på de mange problemer som vi i hele verden står over for. Det handler om både at kunne bygge bygninger og byer, der forbruger mindre energi og færre ressourcer og at klimasikre vores byer, så at klimaet og vejrforholdene, der bliver stadigt voldsommere, ikke ødelægger vores byer og infrastruktur og i værste fald koster menneskeliv. Selve tanken om, at jeg kan få lov til at få indflydelse på indretningen af fremtidens infrastruktur, er super tillokkende. Det er noget som i høj grad motiverer mig til at stå op om morgenen og yde en indsats. Får man først muligheden for at skabe en bygning eller et byrum, som vil blive anvendt og oplevet af en masse mennesker, så skal det også bare fungere!

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse 

Jeg valgte uddannelsen Diplomingeniør i Bygningsdesign, fordi jeg altid har drømt om at designe bygninger og byer, som er gode at leve og bo i, men som også medvirker til en mere bæredygtig fremtid for os alle sammen. Kombineret med det, så har de matematiske og naturvidenskabelige fag samt teknologisk viden og fremskridt, også altid været i min interesse. Netop uddannelsen Bygningsdesign kombinerer alle de interesser i ét fag, og den skaber dermed bindeled mellem den traditionelle bygningsingeniør og arkitekten. Du får kort sagt det bedste fra begge verdener, og samtidigt har du mulighed for at specialisere dig inden for en bestemt retning, idet du i løbet af studiet får gravet dig ned i dine egentlige interesser. Du lærer altså at designe bygninger, men også at regne på hvor tyk en væg skal være, for at bygningen ikke styrter sammen - det er det, som er super interessant!

Det bedste ved min uddannelse 

Det bedste ved uddannelsen er, at du hver dag kan møde op på studiet og lære noget, du interesserer dig for - sammen med andre studerende, der har samme interesser. Det er det vigtigste! Når man har en fælles interesse, så bliver fællesskabet og sammenholdet på studiet også det bedre. Og det er super let at kunne afkoble med et slag pool, en øl eller hvad man nu gør efter fx en eksamen, da du har en masse studiekammerater, der står i samme situation som dig selv. Der er altid nogen at spørge til råds, hvad end det er personligt eller fagligt. Det kunne ikke være bedre. En anden super fed ting i forhold til studiet er, at jeg læser til diplomingeniør. Hvor den traditionelle civil-/bacheloruddannelse er mere teoretisk anlagt, så får man som diplomingeniør en del mere praktisk erfaring i løbet af studiet. Dvs. at vi ikke bare læser al teorien i en bog men faktisk også anvender den til en vis grad i virkeligheden. Det er klart noget af det bedste ved studiet!

Fremtidsmulighederne med min uddannelse 

Uddannelsen som Diplomingeniør i Bygningsdesign favner meget bredt. Man kan ende med at designe bygninger, byer eller byrum, forske i nye teknologier/metoder til byggeriet, beregne konstruktioner, beregne energi osv. Mulighederne er utallige, som selvfølgelig godt kan skabe lidt forvirring. Men det skal man ikke frygte. Før jeg søgte ind på studiet havde jeg selv flere spørgsmål end jeg kunne nå at få besvaret. Ville jeg i det hele taget være ingeniør? Ville jeg være arkitekt? Det eneste jeg kan   sige er, at den her uddannelse perfekt kombinerer mine behov og ønsker for, hvordan jeg havde håbet mit studie og studieliv ville blive!

Se film med ingeniører:

Her kan du læse til ingeniør

Esbjerg
AAU Esbjerg
Herning
VIA University College
AU Herning
Horsens
VIA University College
Kalundborg
Professionshøjskolen Absalon
København
AAU København
DTU i Lyngby og Ballerup
Odense
Syddansk Universitet
Sønderborg
SDU Sønderborg
Aalborg
Aalborg Universitet
Aarhus
VIA University College
Aarhus Universitet

Se hvor Mathias kan arbejde

String "1484" is not a valid udi.

Social feed