Mie Bach-Pedersen

Tilbage til søgesiden

Mie Bach-Pedersen - 28 år - Mathematical Modelling and Computing

Det vil jeg forandre

Jeg har to særskilte interesser: Vedvarende energi og racerløb. At skabe resultater i et job inden for et af dem, eller måske endda begge, har altid været drømmen. At kunne hjælpe hele Danmark til at finde en mere miljøvenlig og fremtidssikret energiløsning og være med til at implementere den i praksis, det må være helt fantastisk. At arbejde for et Formel 1 hold er en helt anden sag. Her gælder det om at finde på nye metoder til at få bilen til at køre hurtigere, eller også gælder det om at optimere på de simulatorer, som racerkørerne træner i, så de bliver mere lig med den virkelige verden. Det er et arbejde, hvor der er store konkrete belønninger, hvis hele holdet arbejder godt sammen. Opgaven kan ikke løftes alene, og det er netop følelsen af holdånd, der virkelig tiltaler mig, sammen med jobbets udfordringer.

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse 

Jeg valgte uddannelsen Matematik og teknologi fordi jeg altid har været god til matematik. Den her uddannelse giver en unik mulighed for at få indblik i en lang række felter, hvor matematik anvendes i dagligdagen. Jeg er ikke vild med matematik for matematikkens skyld. Det, jeg er vild med, er det jeg kan udrette med matematikken.

Det bedste ved min uddannelse 

Jeg kan ikke pege på netop én ting, der har været fantastisk. Jeg har fået et utrolig bredt kendskab til, hvad matematikken kan og fået nogle konkrete værktøjer til, hvordan jeg takler nye problemstillinger. Samtidig er det fantastisk at læse sammen med ligesindede, der griner af de samme åndsvage jokes og altid er klar med en hjælpende hånd.

Fremtidsmulighederne med min uddannelse 

Civilingeniørgraden i Matematisk Modellering og Computing, som en bachelor i Matematik og Teknologi giver adgang til, åbner op for utrolig mange ting. Der er matematik i alt, og erhvervslivet har opdaget det. Så hvad enten du har lyst til at arbejde med udviklingen af nye insulinpumper til sukkersyge-patienter, med energiforsyningen til de danske hjem, med flyskemaer i lufthavnene, eller du bare mener, at du kan lægge DSB’s køreplaner bedre, så er Matematik og Teknologi noget for dig. Det kan også være, at du går samme vej som mig og ender hos Red Bull Racing (Formula 1-team) og må forlade lille Danmark for at blive udfordret på en helt ny måde.

Se film med ingeniører:

Her kan du læse til ingeniør

Esbjerg
AAU Esbjerg
Herning
VIA University College
AU Herning
Horsens
VIA University College
Kalundborg
Professionshøjskolen Absalon
København
AAU København
DTU i Lyngby og Ballerup
Odense
Syddansk Universitet
Sønderborg
SDU Sønderborg
Aalborg
Aalborg Universitet
Aarhus
VIA University College
Aarhus Universitet

Se hvor Mie kan arbejde

String "1484" is not a valid udi.

Social feed