Er du ingeniør eller studerende?

Vil du fortælle unge, hvem ingeniører er? Så bliv en af vores profiler.

Læs mere

Peter Torp - 30 år - Elektronik

Det vil jeg forandre 

I mit arbejde som ingeniør er det vigtigt for mig, at jeg er med til at lave noget, som gør hverdagen billigere, nemmere eller mere effektiv for folk. Det, mener jeg, er med til at gøre verden til et bedre sted. For at nævne et par åbenlyse eksempler, så er fjernbetjeninger og mobiltelefoner ting, der har forbedret og simplificeret (selvom nogle måske ville argumentere for det modsatte) vores hverdag markant.

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse 

Grunden, til at jeg valgte at blive ingeniør, var helt klart den trang, jeg som barn havde til at finde ud af, hvordan ting fungerede. Især elektroniske ting. Jeg var voldsomt fascineret af, hvordan man bare satte et par batterier i et stykke lejetøj, og så kunne det alt muligt. Det vil jeg gerne selv være med det til at udvikle.

Det bedste ved min uddannelse 

Det bedste ved ingeniøruddannelsen i elektronik er, at man på daglig basis nørder med elektronik. Og man kan tit gøre det indenfor lige præcis det område, som interesserer en mest. Derudover har sammenholdet her i fredagsbaren været en kæmpe support i studietiden.

Fremtidsmulighederne med min uddannelse 

Med elektronikingeniør-uddannelsen har jeg valgt at gå ind i energibranchen, da jeg altid har haft en forkærlighed for vedvarende energikilder. Mit arbejde består i dag i at udbygge el-nettet i Danmark, så vi kan modstå udfordringerne, som overgangen fra kulkraftværker til sol og vind medfører. Det sker i praksis som projektleder på el- og it-tekniske projekter, som for eksempel bygning af en ny transformatorstation eller udvikling af it-systemer til bedre fejlfinding på el-nettet.

SE FILM MED INGENIØRER:

Her kan du læse til ingeniør

Esbjerg
AAU Esbjerg
Herning
VIA University College
AU Herning
Horsens
VIA University College
Kalundborg
University College Sjælland
København
AAU København
DTU i Lyngby og Ballerup
Odense
Syddansk Universitet
Sønderborg
SDU Sønderborg
Aalborg
Aalborg Universitet
Aarhus
VIA University College
Aarhus Universitet

Se hvor Peter kan arbejde

Coloplast
DONG Energy
Alectia
Kirkholm
AU
Geo
NNIT
Haldor Topsoe
Vestas
Energinet.dk
PJD
NNE
Gomspace
Microsoft
Plastindustrien
FMC
COWI
R&D
MOE
Huawei
Steinwurf
Siemens Gamesa
Scandinavian Micro Biodevices
Insero
Chocolate Cloud
Novo Nordisk
Relibond
AAU
HOFOR
Universal Robots

Bliv klogere på Ingeniøruddannelserne

  • Du kan vælge at læse til enten diplomingeniør eller civilingeniør.
  • Diplomingeniøruddannelsen varer 3½ år og inkluderer et halvt års praktik. Herefter kan du gå direkte ud i job eller tage en overbygning til civilingeniør.
  • Du kan også vælge at starte på en femårig civilingeniøruddannelse, som består af en bacheloruddannelse (3 år) efterfulgt af en kandidatuddannelse (2 år).
  • Her kan du læse mere om ingeniøruddannelser i Danmark. 
Læs mere

Instagram

@instaingenior