René Lund Hansen

Tilbage til søgesiden

René Lund Hansen - 32 år - Veje og Trafik

Det vil jeg forandre

Drømmen er, at bidrage til at meget færre familier skal overbringes den ubærlige nyhed, at de har mistet et familiemedlem i en trafikulykke. Det er ikke muligt at fjerne risikoen fuldstændig. Men vi kan gøre rigtig meget på vores veje med vores transportmidler og ikke mindst med vores adfærd for at mindske risikoen mest muligt. Næsten hver eneste dag arbejder jeg med konkrete projekter rundt om i Danmark, hvor der er mulighed for at forbedre trafiksikkerheden. Og jeg er sikker på, at mit bidrag også betyder noget.

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse 

Jeg valgte uddannelsen Veje og Trafik fordi mange betragter vores veje og infrastruktur som noget, der fungerer helt af sig selv. Sådan er det jo bare ikke. Faktisk ligger der et meget komplekst planlægningsarbejde bag det at sikre, at vi alle kan komme fra A til B med så små forsinkelser som muligt og med mindst mulig risiko for at komme til skade undervejs. Jeg ville gerne være en del af lige præcis den komplekse planlægning, og det får jeg nu mulighed for overalt i Danmark.

Det bedste ved min uddannelse 

Uddannelsen har gjort mig mest mulig klar til at møde virkelighedens erhvervsliv. Gennem problemorienteret projektarbejde har jeg fra starten af mit uddannelsesforløb vænnet mig til at møde komplekse problemstillinger, hvor løsningerne kræver grundig analyse og faglig overvejelse—præcis sådan som jeg arbejder i mit nuværende job.

Fremtidsmulighederne med min uddannelse 
Når jeg møder på arbejde er jeg først og fremmest civilingeniør i trafikplanlægning, men jeg er også ansvarlig for økonomi, ressourcefordeling, kundetilfredshed, salg, markedsføring, projektledelse og mange andre discipliner. Det gør mit job i konsulentbranchen enormt alsidigt, og der er faktisk aldrig to dage, der er ens. Der er utrolig mange muligheder for at gå i forskellige retninger, hvad enten det er som projektleder, specialist, embedsmand  eller konsulent.

Se film med ingeniører:

Her kan du læse til ingeniør

Esbjerg
AAU Esbjerg
Herning
VIA University College
AU Herning
Horsens
VIA University College
Kalundborg
Professionshøjskolen Absalon
København
AAU København
DTU i Lyngby og Ballerup
Odense
Syddansk Universitet
Sønderborg
SDU Sønderborg
Aalborg
Aalborg Universitet
Aarhus
VIA University College
Aarhus Universitet

Bliv klogere på Ingeniøruddannelserne

  • Du kan vælge at læse til enten diplomingeniør eller civilingeniør.
  • Diplomingeniøruddannelsen varer 3½ år og inkluderer et halvt års praktik. Herefter kan du gå direkte ud i job eller tage en overbygning til civilingeniør.
  • Du kan også vælge at starte på en femårig civilingeniøruddannelse, som består af en bacheloruddannelse (3 år) efterfulgt af en kandidatuddannelse (2 år).
  • Her kan du læse mere om ingeniøruddannelser i Danmark. 
Læs mere

Social feed