Sanne Skov Nielsen

Tilbage til søgesiden

Sanne Skov Nielsen - 36 år - Miljøteknologi

Det vil jeg forandre

Miljøingeniør bliver hurtigt til noget med at redde verden og miljøet og stoppe alle forureninger—og det kan man ikke. Men jeg vil gerne bidrage til, at vi måske kan leve et lidt bedre liv med færre farlige stoffer omkring os—og med en natur, der bliver mere og mere grøn i stedet for det modsatte.

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse 
Min matematiklærer i folkeskolen var helt fantastisk og forstod, at matematik og fysik kun giver mening, hvis man synes, det er sjovt. Så vi regnede opgaver til 60er rock og fandt selv på hjemmeopgaverne. Og da jeg så skulle vælge uddannelse, skulle det være noget med natur—og biolog lød for blødt og uffy. Miljøteknolog, derimod. Det er noget, du kan tage fat i.

Det bedste ved min uddannelse
Ingeniøruddannelsen har givet mig væktøjer til at forstå undersøgelsesmetoder og sindssygt komlicerede systemer med kemiske stoffer, grundvand, jordlag og vandløb. Men noget af det sjoveste i løbet af min tid på DTU har været selv at lave forureningsundersøgelser. I meterhøje bjørneklo på en losseplads, i en lille båd på en grønlandsk fjord og på en tungmetalforurening i Nordsjælland, der er så voldsom, at træerne ikke kan gro selv midt i skoven.

Fremtidsmulighederne med min uddannelse 
Jeg undersøger forurenede grunde og nder på nye metoder til at undersøge forurening og fjerne forureningen fra jord og grundvand. Jeg er ansat i Orbicon, som er en privat rådgivervirksomhed, der rådgiver om alt, der har med miljø, vand og bæredygtigt byggeri at gøre.

Se film med ingeniører:

Her kan du læse til ingeniør

Esbjerg
AAU Esbjerg
Herning
VIA University College
AU Herning
Horsens
VIA University College
Kalundborg
Professionshøjskolen Absalon
København
AAU København
DTU i Lyngby og Ballerup
Odense
Syddansk Universitet
Sønderborg
SDU Sønderborg
Aalborg
Aalborg Universitet
Aarhus
VIA University College
Aarhus Universitet

Se hvor Sanne kan arbejde

String "1484" is not a valid udi.

Social feed