Er du ingeniør eller studerende?

Vil du fortælle unge, hvem ingeniører er? Så bliv en af vores profiler.

Læs mere

Sine Palm - 24 år - Medicin og Teknologi

Det vil jeg forandre

Jeg vil ikke sige, at jeg bifalder robotter, men i en verden, hvor der sker ulykker, og mennesker rammes af sygdomme, hvor de får brug for et nyt organ, ser jeg en oplagt mulighed for at gøre en forskel. Mange mennesker vælger at donere deres organer til andre, men der er stadig meget lange ventelister på at få netop dét organ, man har brug for. Det vil jeg gerne være med til at ændre på med min uddannelse.

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse 

Jeg valgte uddannelsen Medicin og Teknologi fordi jeg altid har været vild med naturvidenskab, så det var sikkert, at det var den vej, jeg skulle. Jeg var dog også sikker på, at professorvejen ikke lige var mig - jeg brænder for at gøre en forskel for nogen, der har brug for det lige nu. Derfor valgte jeg Medicin og Teknologi, der giver oplagte muligheder for at ændre situationen for rigtig mange mennesker. Enten ved at redde liv eller ved at optimere de liv, der har brug for det.

Det bedste ved min uddannelse  

Det bedste ved stort set alle ingeniøruddannelser er, at man selv tilrettelægger sin uddannelse. Man vælger de kurser, der interesserer en. Det gør uddannelsen meget mere spændende og lærerig. Netop Medicin og Teknologi giver mulighed for tre retninger på kandidatuddannelsen, hvilket gør det endnu mere specifikt og gør, at du arbejder med netop dét du finder mest interessant.

Fremtidsmulighederne med min uddannelse 

Det gode ved ingeniøruddannelser er den høje jobgaranti - der er og vil altid være brug for ingeniører. Med en kandidat inden for Medicin og Teknologi er der mulighed for job på et hospital, hvor man vedligeholder og instruerer medicinsk apparatur. Det giver et tæt arbejde med apparaterne i dagligt brug, så man virkelig kan se hvilken forskel, de gør. En jobmulighed er også at arbejde for en medicoteknisk virksomhed, hvor man er en del af udviklingen af medicoteknisk udstyr såsom kunstige blodkar, hjerter og meget mere—kun fantasien sætter grænser!

SE FILM MED INGENIØRER:

Her kan du læse til ingeniør

Esbjerg
AAU Esbjerg
Herning
VIA University College
AU Herning
Horsens
VIA University College
Kalundborg
University College Sjælland
København
AAU København
DTU i Lyngby og Ballerup
Odense
Syddansk Universitet
Sønderborg
SDU Sønderborg
Aalborg
Aalborg Universitet
Aarhus
VIA University College
Aarhus Universitet

Se hvor Sine kan arbejde

Universal Robots
COWI
PJD
NNE
FMC
AAU
DONG Energy
Siemens Gamesa
Steinwurf
Kirkholm
Insero
Coloplast
Novo Nordisk
HOFOR
MOE
Plastindustrien
Chocolate Cloud
Haldor Topsoe
Alectia
Orbicon
Microsoft
Huawei
Relibond
Geo
Vestas
NNIT
Gomspace
Scandinavian Micro Biodevices
Energinet.dk
AU
R&D

Bliv klogere på Ingeniøruddannelserne

  • Du kan vælge at læse til enten diplomingeniør eller civilingeniør.
  • Diplomingeniøruddannelsen varer 3½ år og inkluderer et halvt års praktik. Herefter kan du gå direkte ud i job eller tage en overbygning til civilingeniør.
  • Du kan også vælge at starte på en femårig civilingeniøruddannelse, som består af en bacheloruddannelse (3 år) efterfulgt af en kandidatuddannelse (2 år).
  • Her kan du læse mere om ingeniøruddannelser i Danmark. 
Læs mere

Instagram

@instaingenior