Er du ingeniør eller studerende?

Vil du fortælle unge, hvem ingeniører er? Så bliv en af vores profiler.

Læs mere

Søren Stærke

Tilbage til søgesiden

Søren Stærke - 30 år - Fysik og teknologi

Det vil jeg forandre

Som ingeniør i Fysik og teknologi vil jeg gerne være med til at skabe de nye teknologiske vidundere som letter vores hverdag. Eksempler som laseren, den personlige computer og nu mobiltelefonen er idag gadgets som for bare nogle år tilbage kun var fantasi. Min drøm er at være med til at skabe den næste store ting som gavner alle.

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse 
Jeg har altid været fascineret af naturvidenskaben og så har jeg altid været forfærdeligt nysgerrig. Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse da jeg kan få plejet de lyster samtidig med, at jeg kan bruge mine praktiske evner til at skabe nye opfindelser.

Det bedste ved min uddannelse

Det bedste ved ingeniøruddannelsen er dens evne til at starte med at give en bred generel forståelse af det man arbejder med. Senere specialiserer man sig indenfor det som virkelig interesserer en. Under uddannelsen kan man godt blive forvirret og ikke helt forstå hvorfor man skal have undervisning i et bestemt emne, men når man bliver færdig og kommer ud på arbejdsmarkedet opdager man, at man har fået rigtig mange kompetencer med i rygsækken som man kan drage nytte af bagefter.

Fremtidsmulighederne med min uddannelse

Med min uddannelse inden for fysik og teknologi har jeg muligheden for at arbejde som udviklingsingeniør i teknologiske virksomheder. Dette kan være i et avanceret laboratorium hvor man undersøge ting på nano-skala/størrelsen af et atom, og eftersom al elektronik og teknologik bliver mindre og mindre, er det her en Fysik og Teknologi ingeniør virkelig kommer til sin ret.

For tiden er der rigtig mange spændende firmaer i Californien som Apple, Google og NASA. Disse arbejder med fremtidens teknologi som har brug for ingeniører indenfor fysik og teknologi.

SE FILM MED INGENIØRER:

Her kan du læse til ingeniør

Esbjerg
AAU Esbjerg
Herning
VIA University College
AU Herning
Horsens
VIA University College
Kalundborg
University College Sjælland
København
AAU København
DTU i Lyngby og Ballerup
Odense
Syddansk Universitet
Sønderborg
SDU Sønderborg
Aalborg
Aalborg Universitet
Aarhus
VIA University College
Aarhus Universitet

Se hvor Søren kan arbejde

Microsoft
Alectia
Novo Nordisk
PJD
Vestas
Kirkholm
Energinet.dk
AAU
MOE
COWI
Siemens Gamesa
NNIT
Plastindustrien
Relibond
Huawei
R&D
NNE
Haldor Topsoe
Geo
Universal Robots
Steinwurf
Insero
HOFOR
Gomspace
Chocolate Cloud
DONG Energy
AU
Scandinavian Micro Biodevices
FMC
Orbicon
Coloplast

Bliv klogere på Ingeniøruddannelserne

  • Du kan vælge at læse til enten diplomingeniør eller civilingeniør.
  • Diplomingeniøruddannelsen varer 3½ år og inkluderer et halvt års praktik. Herefter kan du gå direkte ud i job eller tage en overbygning til civilingeniør.
  • Du kan også vælge at starte på en femårig civilingeniøruddannelse, som består af en bacheloruddannelse (3 år) efterfulgt af en kandidatuddannelse (2 år).
  • Her kan du læse mere om ingeniøruddannelser i Danmark. 
Læs mere

Instagram

@instaingenior