Torben Østergård

Tilbage til søgesiden

Torben Østergård - 35 år - Byggeri og anlæg

Det vil jeg forandre 

Jeg ønsker at bidrage til udviklingen af sunde bygninger, der har et begrænset energibehov. Fra barnsben har jeg rendt rundt og slukket for lyset derhjemme og sparet på vandet. Og som 16-årig købte jeg vindmølleaktier på grund af min interesse for vedvarende energi. Min lidenskab for det bæredygtige hjælper mig nu i mit daglige arbejde, hvor jeg forsker i bæredygtigt design af bygninger.

Derfor valgte jeg en ingeniøruddannelse 

Jeg har altid haft interesse for teknik og naturvidenskab. Det gælder for eksempel computere, matematik, rumfart og bæredygtig energi. Derfor har ingeniøruddannelsen altid tiltalt til mig. I sidste ende var det sværeste at vælge blot én af de mange spændende retninger.

Det bedste ved min uddannelse 

Ingeniøruddannelsen har den perfekte blanding af teori og praksis. Man bliver udfordret indenfor matematik og fysik, og man får samtidig en forståelse for, hvordan teorien bruges i praksis. Og det gøres ekstra konkret med et halvt års praktikophold i erhvervslivet, hvor man kan prøve kræfter med lidt af hvert og finde ud af hvilket område, man skal specialisere sig indenfor.

Fremtidsmulighederne med min uddannelse 

Det første år som civilingeniør arbejdede jeg med rådgivning indenfor energi og indeklima i bygninger. I dag bygger jeg videre på min uddannelse med en erhvervs ph.d. Her får jeg en forskeruddannelse, hvor jeg undervejs er tilknyttet både universitet og erhvervslivet, samtidig med, at jeg bygger yderligere bro mellem teori og praksis. Og bagefter kan jeg så fortsætte som specialist i erhvervslivet eller som underviser og forsker i universitetsverdenen.

Se film med ingeniører:

Social feed