Jeg bygger 24 broer i Tanzania

Anne-Cæcilie Lange

Har læst bygningsteknik på Aarhus Universitet med speciale i bærende konstruktioner, og tog sin kandidat i Architectural Engineering

Arbejder i COWIs broafdeling

 

Jeg hedder Anne-Cæcilie Lange

JEG BYGGER 24 BROER I TANZANIA

Hvem er jeg?

Jeg hedder Anne-Cæcilie Lange. Jeg er 27 år gammel, bor på Østerbro og arbejder i COWIs broafdeling.

For tiden arbejder jeg på at opgradere jernbanenettet i Tanzania. Jeg er med til at projektere og designe i alt 24 stålbroer, som skal binde landet bedre sammen. Når projektet er færdigt, så kan togene køre 120 km/t i stedet for 30 km/t.  Det har selvfølgelig stor betydning for både den enkelte borger og hele landets bevægelighed.
Jeg har læst bygningsteknik på Aarhus Universitet med speciale i bærende konstruktioner, og jeg tog min kandidat i Architectural Engineering. Allerede ugen efter jeg var færdig, sad jeg i fuldtidsjob hos COWI.

Hvorfor blev jeg ingeniør?

Jeg tror egentlig altid, at det har ligget lidt i luften, selvom jeg ikke er vokset op med ingeniør-forældre. Jeg har altid været glad for specielt matematik, og samtidig vil jeg betragte mig selv som et kreativt menneske. Jeg har i perioder været meget optaget af at sy og at lave mine egne smykker og hårspænder. Drenge, der bliver ingeniører, har måske leget meget med Lego eller elektriske tog. I begge dele vil jeg mene, at der ligger en vis skabertrang gemt – det gør der i hvert fald hos mig. Ingeniørfaget giver mig muligheden for at kombinere min kreativitet med matematik og derved at skabe fysiske resultater, som i  mit tilfælde er bygningskonstruktioner, og det er utrolig tilfredsstillende.

Hvad vil jeg forandre?

Jeg har egentlig ikke noget medfødt kald om at skulle redde verden, men jeg er alligevel draget af tanken om, at mit fag er en af de få discipliner, der virkelig kan forandre verden. Fuldstændig som i Tanzania. For selvom jeg primært er tiltrukket af det matematiske ved broernes konstruktion, så er det selvfølgelig dejligt at vide, at jeg samtidig er med til at forandre et helt lands udviklingsmuligheder.

Se også: